Полицията в Разград задържа съучастник в извършване на телефонни измами

11:44, 23 мар 17 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

18-годишен съучастник в извършване на телефонни измами е задържан в Районно управление – Разград, съобщиха от Областната дирекция на МВР. До залавянето му се стигна след усилена продължителна работа на криминалистите от ОДМВР. В хода на предприетите оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия са разкрити пет случая на измамени възрастни хора.

Схемата, прилагана от извършителите, е възроден стар сценарий – получаване на колет от чужбина с пари и важни документи, за който следва да се заплати определена сума на куриер. Последният сигнал е подаден около 12 часа на 22 март в РУ-Исперих. 76-годишната М.П. от село Голям извор получила обаждане на стационарния телефон, че приятелката на внук й ще изпрати колет от Норвегия, за който трябва да се платят 2000 евро. Потърпевшата взела наличните си 1000 лева и ги предала на „куриера“.

След залавянето на „мулето“ с инициали Б.Р.М. от Разград, се разплитат още случаи, за които жертвите не подозирали до момента, че са измамени. На 10 март около 13 часа в село Дряновец 86-годишната М.С. „изгаря“ с 1000 лева, а на 17 март между 10 и 17 часа в село Сейдол 81-годишната Й.П. дава 1000 лева такса за пратка от чужбина.

Работата по разследванията за извършени престъпления продължава.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама