Десислава Атанасова: Работеща икономика означава стабилна социална политика

14:26, 23 мар 17 / Политика 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Работните места се създават от икономиката, а не от държавата. Повишаването на доходите и заетостта са пряк резултат от работеща икономика. Ето защо държавата и бизнесът трябва да си сътрудничат за постигане на конкурентоспособна икономика и за подобряване на производителността на труда. Това заяви водачът на листата на ПП ГЕРБ в Разград Десислава Атанасова на среща с представители на социални институции от региона.

Да представи акцентите от политическата програма на ПП ГЕРБ в сектор Социална политика, в Разград пристигна и министърът на социалната политика от правителството на Бойко Борисов Зорница Русинова. „Точна преценка, ясни ангажименти и силна воля. Това е управленската програма на ГЕРБ. Фокусът ѝ е върху хората – инвестиция в хората, в семействата, в децата и тяхното образование“ - заяви тя и подчерта, че без образовани хора, няма високи доходи, защото неграмотният човек е и предимно безработен. Социалното положение има много общо с нивото на образование, недопустимо е в днешна България да има неграмотни деца, подчерта тя.

Русинова добави, че правителството на ГЕРБ бе първото, което ратифицира Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания. За първи път социалните плащания за деца с увреждания  се диференцират в зависимост от степента на увреждането. 

 

Като бич за социалната сфера, тя определи фалшивите ТЕЛК-ове и бе категорична, че изкореняването на тези порочни практики е една от основните цели, които си поставя екипът на ГЕРБ.

Фалшивите ТЕЛК-ове бяха тема на разговорите и с ангажираните в сферата на здравеопазването. Пред тях водачът на листата на ПП ГЕРБ Разград Десислава Атанасова представи приоритетите на ГЕРБ в сектор Здравеопазване. Подобряване на здравето на нацията е стратегическа цел, доминираща в общата логика на реформите в сектора, в съчетание с организационното, кадрово, финансово и морално стабилизиране на здравната система, заяви тя. Атанасова акцентира върху профилактиката, финансова стабилност и обезпеченост на здравната система, преодоляване на регионалните дисбаланси и осигуряване на функционално взаимодействие между отделните нива на медицинската помощ, кадровото обезпечаване на системата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама