Лудогорец открива новата база на футболната академия

16:18, 29 мар 17 / Спорт 25 512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ръководството на Лудогорец в лицето на изпълнителния директор Ангел Петричев и шефа на детско-юношеската школа Яков Папарков дадоха пресконференция, на която разкриха подробности около откриването на новата база на футболната академия и предстоящия международен юношески турнир VIVACOM Cup.

Официалната церемония, на която се очаква да присъства и премиерът Огнян Герджиков е насрочена за 11 часа на 6 април. Сред официалните гости се очаква да бъдат още  зам.-изпълнителните директори на БФС Антон Попов и Павел Колев, Даниел Боримиров, треньорът на руския национален отбор Станислав Черчесов, спонсори и др.

След церемонията ще е финалът на международния юношески турнир VIVACOM CUP, който започва на 3 април. В турнира ще участват шест отбора на деца от Лудогорец, Левски, Ботев (Пд), Краснодар, Цервена звезда и Стяуа. По-късно ще се играе и благотворителен мач между сборен отбор на Лудогорец и VIVACOM.

Петричев заяви, че новата база е "като модерен Боинг", който е предоставен от братя Домусчиеви на служителите в клуба за управление по възможно най добрия начин, за да даде резултати. „Към днешна дата може да се каже, че Детската академия на Лудогорец ще разполага с условия, с които можем да се мерим не в България, не е и на Балканите, а малко над средноевропейското ниво”, каза той.

Според него целта на школата е от нея да излизат повече млади таланти, които да се представят на различни форуми, включително международни. За пример той даде Венцислав Керчев, който втори сезон играе в Първа лига, както и тримата национали в отбора на 19-годишните юноши, които се класираха за финалите на Европейско първенство - капитанът Даниел Наумов, Светослав Ковачев и Ивайло Климентов.

Изпълнителният директор на клуба подчерта, че днес новата база е лицензирана от общинската комисия. Той обясни, че в нея освен, че ще могат да се провеждат тренировки на всички възрастови групи, ще се играят и официални мачове от Б група, както и някои мачове от А група. Петричев обясни, че комплексът разполага с обособен сектор за гости, модерни съблекални, възстановителен център, а капацитетът на седалките е 2000 места.

С пускането в експлоатация на новия тренировъчен комплекс академията на Лудогорец и първия отбор ще разполагат с общо девет тренировъчни терена, като шест са с естествено покритие и три с изкуствено покритие.

Общата инвестицията в тренировъчния комплекс надхвърля 15 милиона лева, каза още Петричев. По думите му обаче тя ще стане повече, тъй като е предвидено помещенията, в които сега се помещава администрацията на школата, да се превърнат в модерен медицински център за възстановяване и на мъжете и на юношите на тима.

 Освен това от клуба ще въведат софтуер, който ще помогне за цялостната организация на клуба. Петричев заяви, че подобен софтуер се ползва от големите клубове в Европа.  „Той ще ни помага да следим и обобщаваме информацията за състоянието на терените, тъй като стопанисването е доста сложна задача, освен изграждането”, коментира изпълнителният директор.  Той допълни, че въвеждането на подобен софтуер може би ще отнеме около година, но това по думите му ще бъде изключително иновативно за българския футбол.

Яков Папарков заяви, че е най-щастливият директор на спортна школа в България, но осъзнава и отговорността, която идва с осигуряването на база от такъв клас за подготовка на малките таланти.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама