В петък награждават победителите в Петия национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов”

14:56, 30 мар 17 25 1034 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Церемонията по награждаване на класираните участници в Петия национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов” ще бъде утре от 15 часа в залата на НЧ «Развитие 1869» в Разград, съобщиха от общината.

В петото издание на конкурса под наслов „Светът под лупа“ се включиха млади творци от 41 населени места на 21 областни центъра с 244 творби - публицистични материали и радиопредавания.

Класирането е извършено от комисия в състав: Иван Джебаров - публицист, белетрист, Галина Маринова - публицист, Димитър Петров - публицист, краевед, Марина Бенова - журналист, кореспондент на БНР, Петър Петров - журналист, кореспондент на Радио Шумен. При номиниране на участниците комисията се ръководи от целите на конкурса - да се популяризират личности и събития,свързани с образованието, науката, културата, журналистиката, спорта  в   миналото и днес, да се възпитава уважение към хората, които са допринесли за издигане престижа на страната и родния край.

Освен грамоти и медали за индивидуалните участници и кристални призми за колективите, ще бъдат връчени награди извън класацията: голямата награда на внучката на Григор Попов – Теменуга Иванова, три специални награди на Община Разград, награди на: Регионално управление на образованието, нагенералния спонсор „Амилум – България“ ЕАД, на основния организатор – ЦПЛР-ЦУТНТ, на партньорите: Национален дворец на децата, РБ „Проф.Боян Пенев“, Регионален исторически музей, Държавен архив – Разград, Федерация на жените, Синдикат на българските учители, Областен информационен център, вестници „Гледища Днес“ и „Екип 7“.

Събитието ще бъде придружено от фотоизложба „Григор Попов – личност и дело“, организирана със съдействието на Държавен архив – Разград.  Ще има също презентация на клуб „Мултимедии“ и драматизации на клуб „Слово“ при ЦПЛР-ЦУТНТ. В програмата са включени изпълнения на млади таланти от ДМШ „Илия Бърнев“ и ЦПЛР-ЦРД.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама