Кандидатите за кмет на разградското село Гецово са четирима

11:00, 03 апр 17 25 460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пет политически сили са се регистрирали за участие в частичните избори за кмет на разградското село Гецово, които ще се проведат на 30 април. Това са ГЕРБ, БСП, Българска нова демокрация, местна коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” и ДПС, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Радка Башакова.
Издигнатите от партиите, с изключение на ДПС кандидат-кметове за участие в частичния вот са четирима.

Кандидатът на ГЕРБ е досегашният секретар на кметството в населеното място Мария Иванова. БСП издига кандидатурата на Росица Славова, която работи като експерт по обезщетенията за безработни в НОИ. В надпреварата за кметското място се включва и Емил Гиздов, предложен от местната коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“.

За участие в частичните избори за кмет на Гецово е регистриран и Генади Гатев, издигнат от Българска нова демокрация. Дали ДПС ще издигне свой кандидат за кмет на населеното място ще стане ясно утре след изтичане на срока за регистрация на претендентите в Общинската избирателна комисия, уточни Башакова.

До провеждането на частични избори в населеното място се стигна, след като Общинската избирателна комисия в Разград прекрати предсрочно пълномощията на кмета Пламен Пантилеев заради влязла в сила осъдителна присъда. Той бе признат за виновен за управление на автомобил с 2,07 промила алкохол в кръвта.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама