ДЦВХУ „Подай ръка“ отбеляза петия си рожден ден

17:43, 04 апр 17 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дневният център за възрастни хора с увреждания /ДЦВХУ/ „Подай ръка“ отбеляза своя пети рожден ден, съобщиха от общинския пресцентър. Тържеството уважиха директори на социални институции в Разград. Гост на празника бе и ресорният зам.-кмет Ердинч Хасанов. Той поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Разград д-р Валентин Василев. „Тази социална институция се наложи като място, в което хора със специални нужди намират необходимата подкрепа и грижа през деня – те творят, пеят, танцуват, рисуват, изработват красиви неща. И всичко това споделят с общността, правят живота на другите колоритен и различен. По този начин потребителите не се чувстватизолирани, а се приобщават и животът им е по-пълноценен, по-смислен, споделен“, се казва в приветствието.

Поздравителен адрес изпрати и областният управител Манол Кившанов, а председателят на Общинския съвет Надежда Радославова подари торта за празника.

Поздравления с танц отправиха деца от ДГ „Шестте ястребинчета“, актьори и певци от различни формации в града. Поздрав към гостите поднесоха и потребителите на ДЦВХУ „Подай ръка“.

 

Центърът предоставя комплекс от социални услуги, които създават условия за цялостно обслужване на възрастните хора с увреждания през деня, свързани с предоставянето на храна, задоволяване на ежедневните, здравните, образователните и рехабилитационни потребности, както и организация на свободното време и личните контакти. Дневния център посещават повече от 20 души с ментални и двигателни увреждания, които ежедневно работят с рехабилитатор, трудотерапевт, музикотерапевт, социален работник и психолог.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама