Ученици от ОУ „Ив.С.Тургенев” в Разград учат английски език в Испания

10:48, 05 апр 17 25 1183 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две момичета от 7-ми и две момчета от 6-ти клас на ОУ „Ив.С.Тургенев” в  Разград са на посещение в испанския град Дос Ерманас, съобщават от клуб „Наблюдател“ в учебното заведение. Визитата им там е свързана със спечелен проект на училището по „Еразъм +”, в който училището е партньор с Полша, Испания, Италия, Кипър и Турция. В момента домакин на проекта са испанците, през септември ще са италианците, а през март 2018 г. гости ще посреща колектива на ОУ „Тургенев”. Идеята на проекта е активно изучаване на английски език в различна езикова среда , създаване и активна работа на ученически парламент, както и обмен на добри практики.

Снимка: ОУ „Ив.С.Тургенев” - Разград

Ръководители на групата и на проекта са директорът на учебното заведение Милена  Орешкова и преподавателката по английски език Айтен Кязимова.

Участниците в първата делегация са избрани чрез мониторинг на знанията по английски език през цялата учебна година, както и по натрупани най-много кредити от активна извънкласна дейност.Учениците се оценяват не само по отличните оценки по учебните предмети, но и по тяхната творческа инициативност, изявена гражданска позиция и креативност. Участниците в проекта полагат изпити по английски език, но едновременно с това организира различни дейности в училище, разнообразяващи ученическия живот и участват активно в извънкласни проекти и инициативи, посочват от клуб „Наблюдател”.
Мария и Станимира са не само отлични ученички. Те, заедно с Алкин от 6 клас, са отличени да представят училището на Национално състезание на Музикална игра ”Ключът на музиката” в Пловдив.Двете момичета са с поощрителни награди от Турнир „Обрешков” в направление Химия и опазване на околната среда, а Мария е и трета по Биология и здравно образование. С трета награда и медал е удостоена Мария Петрова за участието си в Национална изложба -конкурс за детска рисунка " Св. Трифон Зарезан" 2017 г Сунгурларе, обл. Бургас и от фотографския конкурс „Първият училищен звънец. Като отличен фотограф се представя и Станимира, която спечели втора награда в Национален фотографски конкурс „Водата-извор на живот”. Фотограф и журналист е и Кристиян от 6 клас, който до момента е спечелил две втори места: със снимка във фотографския конкурс за Деня на Разград и в Национален журналистически конкурс „Григор Попов” в раздел „Публицистика”. Заедно с Алкин пък спечелиха втора награда в раздел „Радиожурналистика” за радиоинтервю пак на същия конкурс.

Снимка: ОУ „Ив.С.Тургенев” - Разград

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама