Община Разград - трета по прозрачност в страната

07:00, 06 апр 17 25 539 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Разград се нарежда на трета позиция от мониторинга сред всички 265 общински администрации в страната в Рейтинга на активна прозрачност. Това сочат данните от проучване на Програма "Достъп до информация" за 2017 г., което обхваща 566 интернет страници на общини и държавни структури. То показва в каква степен всяка от тях изпълнява задълженията си и публикува в интернет необходимите данни. 

Пpи останалите шест общини от областта на нaй-пpeднa позиция пoпaдa Община Кубрат – нa 56 място в общия рейтинг. Общините Лозница и Исперих се нареждат на 107 и 131 позиция в рейтинга на всички общини. Община Цар Калоян е на 146, а Община Завет на 160. Последна по прозрачност сред общините в региона е Самуил, която е класирана на 230 място.

Областната администрация в Разград се нарежда на седмо място по прозрачност сред 28-те областни администрации в страната.

От териториалните органи в системата на изпълнителната власт, били обект на одит, с най-добри показатели от област Разград е Регионалната здравна инспекция, която заема 33 позиция в класацията. Областната дирекция на МВР в Разград е на 82 място,  Регионалното управление на образованието – на 104, а Областната дирекция „Земеделие” на 129 позиция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама