Община Исперих набира кандидати за длъжността общностен работник

09:14, 06 апр 17 25 1048 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Исперих обяви конкурс за назначаване на длъжността „Общностен работник” във връзка с изпълнението на проект „Образователна интеграция на учениците от етническите малцинства в община Исперих“. Това съобщиха от общинската администрация в лудогорския град.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма ”Наука и образование за интелигентен растеж” 2014 – 2020г. В рамките на 24 месеца, в седем исперихски училища са предвидени различни извънкласни и извънучилищни дейности, подпомагащи мотивацията на учениците за участие в образователния процес.

За изпълнение на тези дейности ще бъдат назначени общностни работници. Кандидатите, желаещи да работят по проекта трябва да имат завършено основно или средно образование, да познават добре местната общност, да имат опит в работата с хора от етническите малцинства и представители на институции, както и по проекти към оперативните програми и/или други донорски програми. Сред изискванията за заемане на длъжността е готовност за работа на ненормирано работно време, възможност за мобилност и пътуване.  Владеенето на ромски или турски език е задължителнен.

Училищата, в които ще работят общностните работници са Профилирана гимназия „Васил Левски“, ОУ „Васил Априлов“ и ОУ „Христо Ботев“ в Исперих, ОУ „Отец Паисий“ с.Подайва, ОУ „Христо Ботев“ с.Лудогорци, ОУ „Христо Ботев“ с.Китанчево и ОУ „Н.Й.Вапцаров“ с.Вазово. Един кандидат може да кандидатства за повече от една позиция, като в заявлението си посочва поредността на желаните за заемане работни места.

Срокът за представяне на документи е до 2 май в деловодството на общинската администрация в Исперих. С кандидатите, одобрени по документи ще се проведе събеседване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама