Първо място и смарт гривна за ПГИ „Робер Шуман” в Разград

19:22, 06 апр 17 25 830 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предложения за иновативен продукт в сферата на новите технологии, финансите, науката и културата са казусите, които екипи от ученици от цялата страна решаваха на 2 и 3 април в София. По повод седмицата на спестовността и парите Джуниър Ачийвмънт България организира национално състезание – Иновативен финансов лагер. Избрани ученици от цялата страна имаха възможността да участват и да дадат своите креативни идеи, за решаване на основни проблеми в обществото.

Снимка: ПГИ „Робер Шуман” - Разград

Разград бе представен само от ученици от ПГИ „Робер Шуман” – Никол Бонева, Сияна Бонева и Елчин Гюрхан от 11 Г клас, специалност Маркетингови проучвания, съобщиха от ръководството на гимназията.

За първа година учениците изучават предмет Работа в учебно предприятие. Имат създадени реални учебни фирми, които работят към Джуниър Ачийвмънт България. В тези часове са поставени основите на предприемаческото мислене, на креативността и новаторството. Мотивирани от своя консултант Иванка Танева, получили знания умения и натрупали опит, учениците със самочувствие и хъс, достойно предложиха и защитиха новаторските си идеи на провелото се в София състезание.

Снимка: ПГИ „Робер Шуман” - Разград

Първо място, грамота и смарт гривни спечелиха Сияна Бонева и нейният екип. Идеята им е в сферата на новите технологии - химикал, който сам открива правописни грешки. При допусната грешка той започва да вибрира. Така този, който го използва може веднага да реагира и да я коригира.

 Еуфорията и емоциите  на участниците в състезанието бяха пренесени и в гимназията по икономика. Слушайки разказите на своите съученици, техните вълнения и преживявания, учениците получиха една допълнителна мотивация за работа, нови изяви и постигане на успехи, допълват от учебното заведение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама