Премиерът и министърът на земеделието участваха в залесяване в Разград

10:10, 07 апр 17 25 1303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министър-председателят Огнян Герджиков и служебният министър на земеделието Христо Бозуков се включиха в инициатива по залесяване, която се проведе в Разград в рамките на националната Седмица на гората. Домакини на мероприятието бяха директорът на Северноцентралното държавно предприятие инж. Цветелин Миланов и директорът на ДГС - Разград инж. Пламен Колев, съобщиха от държавното предприятие. На събитието присъстваха горски служители, представители на местната власт, граждани и гости.

Огнян Герджиков засади в Градския парк в Разград чинар, а министър Бозуков даде своя принос в залесяването с фиданка от явор. 

Общо 10 млади едроразмерни иглолистни и широколистни дръвчета бяха засадени в парка.Там вече ще растат дървета от видовете чинар, сребролистна липа, борисова ела и обикновен явор.

 

Празникът завърши с изпълнения на младежкия състав на „Капански ансамбъл“ – Разград, а инж. Цветелин Миланов представи пред присъстващите историята на професионалния празник на българския лесовъд.

Седмицата на гората се отбелязва у нас още от 1925 г. Тогава в България се провежда първият празник на залесяването. Девет години по-късно е решено честването да продължи цяла седмица. Преустановен за повече от десетилетие след обявяването на Втората световна война, празникът бил възстановен през 1956 г. Оттогава датира традицията той да се провежда в първата седмица на април.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама