Изпълнението на договорите за проектиране на автомагистрала Русе-Велико Търново обсъждат на заседание на РСР на СЦР

17:40, 07 апр 17 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заседание на Регионалния съвет за развитие на Северен централен  район (РСР на СЦР) ще се проведе на 11 април в конферентната зала на хотелски комплекс „Островче“. Срещата ще бъде под председателството на Областния управител на област Разград Манол Кившанов, съобщиха от областната управа.

В дневния ред са включени актуализиране на представителите на РСР на СЦР в Комитетите за наблюдение на оперативните програми за периода 2014-2020 г.; представяне на „Регионални профили 2016 г.“ – разработка на Института за пазарна икономика; формиране на работна група за анализ на демографските проблеми на територията на СЦР и планиране на мерки за преодоляване на негативните тенденции.

Участниците в заседанието ще получат информация, относно създаденото през м. февруари 2017 г. Обединение на ректорите на висшите училища от Северна България в полза на регионалното развитие. Ще бъдат представени законовите изисквания относно изготвяне на междинни оценки на документите за стратегическо планиране на регионалното развитие, както и актуална информация, относно степента на изпълнение на договорите с Агенция „Пътна инфраструктура“ за проектиране на автомагистрала Русе-Велико Търново и възможности за финансиране на проекта.

В дневния ред на срещата е включено и предложение за решение РСР на СЦР за осигуряване на публичност на приетите решения, съгласно Правилника за прилагане на Закона за Регионално развитие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама