Лазарки посетиха домовете на възрастни хора в Разград

17:52, 07 апр 17 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съвместно мероприятие между Домашния социален патронаж и Комплекса от центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания бе проведено днес в Разград, съобщиха от общинската адиминстрация.

Като пазители на традициите, българския дух и обичаи бе извършен обичаят Лазаруване от децата от комплекса по домовете на възрастни хора, потребители на патронажа.

Както повелява традицията малките деца, облечени в народни носии пяха и наричаха за здраве и берекет, а възрастните стопани дариха лазарките с яйца и лакомства. Невероятно и вълнуващо бе изживяването за старите хора, които споделиха огромната радост и задоволство от това, че отново могат да се докоснат и да почувстват атмосферата на този позабравен български ритуал. Децата бяха не по-малко развълнувани и щастливи, че имат възможността да бъдат посветени в магията на празника и да лазаруват.

По повод следващия празник – Цветница, Домашен социален патронаж подготви поздравителни картички за всички именници, допълват от общинската администрация в Разград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама