С изложба от рисунки МКБППМН - Кубрат отбеляза седмицата на гората и международния ден на Земята

10:11, 10 апр 17 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Деца от Кубрат получиха грамоти и награди за участието си в изложбата „Гората е живот”. Тя бе организирана от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните” /МКБППМН/, съобщиха от местната комисия.

Експозицията бе посветена на международния ден на Земята и седмицата на гората. Малките художници твориха в две основни тематични направления „Гората е живот” и „Чист и красив дом”. Основният призив на децата - участници в изложбата бе „Да пазим природата чиста - тя е наш приятел и закрилник”.   

 С инициативата малките художници показаха уважение и към своите приятели от „Кубратска гора” ЕООД, които винаги подкрепят участията им в различни инициативи. С песента „Хубава си моя горо” завърши срещата по връчване на грамотите и наградите, осигурени от кубратското дружество. 

 С различни инициативи - еко-разходки, засаждане на млади дръвчета, кампания „Чист дом, чист двор, чисто работно място, чисти отношения”, игри на открито, забавно четене сред природата, МКБППМН се ангажира с екологичното възпитание на децата. Привличането на подрастващите към еко-инициативите е сред актуалните задачи на съвременно предучилищно и училищно образование и възпитание. Изграждането на екологичната култура у подрастващите е грижи на всички, работещи с деца, допълват от местната комисия в Кубрат. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама