Променят движението в ж.к.„Орел” заради реконструкция на водопроводи

07:00, 11 апр 17 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във връзка с реализацията на проекта за реконструкция на водопроводи в ж.к. „Орел” в Разград се въвежда временна организация на движението в жилищния комплекс, съобщават от общината. До 9 май се забранява движението и паркирането на пътни превозни средства по улица „Юмрукчал” в отсечката от бензиностанция „Йоана” до „Кооперативен пазар” (след блок 12). Движението на автомобилите ще се осъществява по обходните улици.

В края на октомври миналата година кметът на Разград д-р Валентин Василев подписа договор с ДЗЗД „Водопроводи север 2016“ с предмет „Реконструкция на водопроводи в ж.к. „Орел“. Ремонтът ще се прави на два етапа – в западна и източна част на жилищния квартал. По проекта ще се ремонтира 6,3 км от уличната водопроводна мрежа, като сградните отклонения в този строеж ще са 120. Така ще се намалят авариите по водното трасе, ще се снижат загубите и хората ще имат редовно вода.

Проектът се осъществява преди старта на мегапроекта за ремонт и облагородяване на градската среда и квартала, който предстои да се изпълнява със средства по програма "Региони в растеж". Навременните ремонти на ВиК мрежата ще предотвратят нуждата ремонтирани улици и тротоари да се разкопават заради водни аварии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама