Младежи от област Разград ще създават заедно деветия брой на „Вестник без име”

07:00, 12 апр 17 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

В офиса на проект „Младежки информационно-консултански център в Разград”, днес от 10.00 часа ще се проведе първата от трите срещи на младите репортери от региона, съобщи ръководителят на проекта Диляна Георгиева.

Младежкият екип ще бъде ръководен от Снежанка Николова, експерт с професионален опит в журналистическата професия. Участниците ще се запознаят с историята на Вестник без име; ще идентифицират идеята на новото издание; ще изготвят план за работа.

Поводът за творческата работилница е подготовка на новия девети брой на „Вестник „без име“, който е собствено издание на Сдружение „Младежки форум 2001- Разград“. Инициатори на срещата са екипът на проект „Младежки информационно – консултантски център в град Разград“.

Създаден преди седемнайсет години (1999г.) вестникът все още е „без име“, но продължава да е забавен, интересен и интригуващ, защото всеки път е различен и отразява вълненията, стремежите и гледните точки на различни групи от обществото. Поредното издание на вестника ще отразява проблемите на младите хора от малките населени места, тяхното желание за реализация и сбъднати мечти. На своята първа среща в творческата работилница, начинаещите репортери ще се запознаят с основните елементи на новинарския стил; кои са основните похвати при писане на статии и новини и как трябва да бъде оформен журналистическият текст.

Новосформираният журналистически екип събира, анализира актуални теми и новини от интерес за младежката общност. Младите репортери търсят и откриват отговорите на актуални за тях въпроси.

 Младежите ще отразят поне две интервюта със служители от институции, които са посетили, влизайки в ролята на журналисти, те застават от страна на питащите, на задаващите “Неудобните въпроси” и получаващи точни отговори.

 Вестникът без име представя пред общността лицата на можещите младежи, на младите хора с ново ИМЕ пред общността; децата с придобити умения и усъвършенствани знания.

Работната среща ще приключи с посещение на експозицията на детския научен център „Музейко“, чиито игрови интерактивни модули поощряват малки и големи да се почувстват като истински откриватели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама