Кръгла маса по европроект за младежи се проведе в Завет

09:27, 12 апр 17 25 517 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Зключителната кръгла маса по проект „Активирани и мотивирани младежи от Община Завет” се проведе в сградата на кметството в града.  Тя е част от дейностите за информация и публичност по проекта, съобщиха от общината.

В събитието участваха заместник-кметът на община Завет Ертан Бахар,  ръководителят на Агробизнесцентър – Кубрат Павлин Петров, кметове на кметства,  представители на неправителствени организации, дирекциите „Бюро по труда” и „Социално подпомагане” в Кубрат, общински служители и екипът за управление на проекта.

Ръководителят на проекта и секретар на общината Халиме Добруджан представи дейностите по неговото изпълнение, анализира и оцени постигнатите резултати. Посочи проблемите на целевата група (младежи на възраст от 15 до 29 години) и установяването на трайно партньорство между участниците в проекта: бенефициент, партньор, целева група, образователни институции, Бюро по труда и медии. Сподели намерението партньорството да бъде ефективно и да се използва в бъдещи проекти и инициативи.

Проектът „Активирани и мотивирани младежи от Община Завет” е финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и Инициативата за младежка заетост и е към своя край. Той е насочен към активиране и интегриране на трудовия пазар на 26 младежи от община Завет, които не са в образование или обучение, не са включени в заетост при работодател и не са регистрирани като безработни лица в Бюрото по труда.

Дейностите се изпълняват в партньорство с Агробизнесцентър – Кубрат, а крайният срок за тяхното осъществяване е месец май тази година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама