„Великден за всеки“ за 420 пенсионери от област Разград  

11:50, 15 апр 17 25 564 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

420 пенсионери от област Разград получават ваучери за храна на стойност по 20 лева за големия християнски празник Великден. Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо “ е организирана за втора поредна година от омбудсмана Мая Манолова. Тя е насочена към хората от третата възраст , които не получават правителствена надбавка от 40 лв, тъй като пенсията им надхвърля с малко минимума от 314 лв.

Броят на пенсионерите от община Разград, които получават подпомагане от националната кампания е 200, показва поименния списък, публикуван на страницата на омбудсмана. В списъка на подпомогнатите са включени и по 20 пенсионери в останалите шест общини в региона.

С получените талони, възрастните хора ще могат да пазаруват в около 5 000 магазина в цялата страна.

До момента 16 000 пенсионери получават ваучери от първия транш на кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, съобщават от пресцентъра на омбудсмана Мая Манолова. Талоните се намират в централните пощенски клонове на всяка община в страната. Вторият транш на разпределяне на средствата от кампанията ще бъде за Гергьовден, тогава поименните списъци ще бъдат актуализирани и допълнени.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама