БЧК в Разград събира средства за топъл обяд на деца в нужда

07:00, 16 апр 17 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съвместна благотворителна Великденска кампания провеждат БЧК в Разград и „Кауфланд България”, съобщи директорът на Секретариата на областния съвет на БЧК д-р Милена Кехайова.

До 10 май клиентите на компанията ще имат възможност да направят своето дарение в благотворителната кутия на БЧК, поставена в магазина в Разград. Събраните средства ще бъдат използвани за осигуряване на безплатен обяд в училища в региона за нуждаещи се деца – сираци, деца на самотни родители и от бедни семейства.
За осма поредна година веригата ще подкрепи програма „Топъл обяд” на Партньорска мрежа за благотворителност на Българския Червен кръст. 
Програма ''Топъл обяд'' подпомага ученици в неравностойно положение и техните родители, като много често топлият обяд в трапезариите на БЧК е единственият повод децата да посещават учебните занятия. Те получават безплатен обяд всеки ден през учебната година. Програмата допринася за нормалното физическо развитие на подрастващите, намалява заболяваемостта сред тях, произтичаща от нередовно и непълноценно хранене.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама