АДФИ откри нарушения на обществени поръчки в областната администрация в Разград

12:17, 16 апр 17 25 580 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През първото тримесечие на годината инспекторите на Агенцията за държавна финансова инспекция /АДФИ/ са приключили 126 финансови инспекции, 69 от които са по подадени сигнали, а 57 - въз основа на утвърдения годишен план, съобщават от АДФИ.
В рамките на тримесечието финансовите инспектори са констатирали вреди за 2 628 371 лв., като 628 579 лв. от тях са възстановени по време на инспекциите.
Финансовите инспектори са проверили 375 обществени поръчки за 143 232 487 лв. и са установили 54 случая на ненаправени или неоснователно направени обществени поръчки за 6 267 832 лева.

Обект на проверките е била и областната администрация в Разград. Проверени са три обществени поръчки за 22 000 лева. Инспекциите са били за законосъобразност на отчетените през 2015 година разходи на бюджетни средства за строителство, доставки и услуги във връзка със спазване на нормативната уредба в областта на обществените поръчки, сключените договори и плащанията по тях. Установените нарушения са седем. Стойността на неоснователно проведения търг е 23 784 лева.

Нарушения са допуснати и от община Самуил. Проверката е била за законосъобразност при разходване на средствата, предоставени от централния бюджет за компенсации и субсидии за автомобилния транспорт и за издаване на превозни документи за извършване на превозите през 2016 г. Проверката е обхванала три обществени поръчки на стойност 45 564 лева. Съставени са два акта за нарушение.

Инспектирана е била и МБАЛ - Исперих. Финансовата инспекция е била по отношение на спазване на нормативната уредба при проведена през 2015 година обществена поръчка с предмет: „Доставка на лекарствени продукти за нуждите на „МБАЛ - Исперих“ ЕООД гр.Исперих“, в т.ч. сключените договори и плащанията по тях, както и за изпълнението на сключените през 2014 година договори с „Газмонтаж Инженериш Разград“ ЕООД за доставка и монтаж на радиатори и частична подмяна на отоплителна инсталация. Установени са четири нарушения. Стойността на проверените обществени поръчки е 369 730 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама