69 са били обвиняемите в Разградско през март

07:00, 17 апр 17 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През март Окръжната прокуратура и трите районни прокуратури в Разградски съдебен район са внесли в съдилищата 62 наказателни производства. Броят им е с 10 по-малко спрямо предходния месец, съобщават от съдебната институция в областния град.

 Броят на обвинителните актове е 34 срещу 39 обвиняеми. За сравнение през миналия месец те са били 36 срещу 40 обвиняеми.

Най-много са актовете за престъпления против собствеността – 14. По пет са внесените обвинителни актове за престъпления против личността, против дейността на държавни органи и обществени организации и общоопасните престъпления. По един са актовете за престъпления против стопанството и против финансовата, данъчната и осигурителната система. Има и два обвинителни акта против брака и семейството, сочат данните от справката на окръжната прокуратура.

 През отчетния период са внесени 15 предложения за споразумения срещу 17 лица. Внесените предложения за освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административни мерки са 13, има и три предложения за налагане на възпитателни мерки.

 Общият брой на обвиняемите лица в Разградско през месец март е бил 69.  Спрямо предходния месец техният брой е с 13 по-малко. През отчетния месец дела и възложени проверки на случаи със значим обществен интерес няма, посочват от прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама