Дванадесет ученици от ППМГ в Разград, класирани на национални олимпиади и състезания

07:00, 19 апр 17 25 1461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дванадесет ученици от Профилирана Природо-математическа гимназия „Акад. Н. Обрешков” представят Разград в националния кръг на олимпиади и състезания, съобщават от ръководството на учебното заведение.
Моника Владимирова Дацова от 8 а клас, паралелка „Математика, ИТ и английски език“ с преподавател Емилия Станкова е класирана за участие в националната олимпиада по математическа лингвистика. Състезанието ще се проведе от 28 април до 1 май в Смолян.
Най-много са участниците от математическата гимназия в националното състезание по химия, което ще е от 21 до 23 април  в Ловеч. Това са: Даяна Николова Николова, Ашкън Сали Ашкън, Джем Хюсеин Кула, Йоанна Благовестова Игнатова, Симона Деянова Петкова, Джамал Хамид-Реза Баят-Неджат, Несрин Наим Рамадан от 11в клас и Георги Иванов Игнатов от 12 в клас. Всички те са ученици в паралелки „Биология, химия и английски език“ с преподавател Веселин Веселинов.

За участие в националната олимпиада по техническо чертане, което ще се проведе в периода 21 – 23 април е Николай Миленов Николаев от 8 б клас, паралелка „Информатика, математика и английски език“. Математическата гимназия има традиционни успехи, като в четири поредни години нейни ученици представят Разград на национално ниво в олимпиадата по техническо чертане, посочват от учебното заведение. През 2015 г. ученичката Адриана Миленова бе първа в България с успех 6.00 (Адриана е по-голямата сестра на Николай). До миналата година ги подготвяше Гинка Минкова от Междуучилищния център - Разград. Николай Миленов е подготвен от преподавателя в ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ инж. Христо Терзиев.

Снимки: ППМГ „Акад.Н.Обрешков” – Разград

Две от олимпиадите, в които също е имало участие на ученици от гимназията в Разград вече са минали. На националната олимпиада по информационни технологии, която се е провела на 13 и 14 април във Варна е участвала Каролина Петрова Колева, която има през 2015 г. първо място на националното състезание УебЛоз, а през 2016 г. – трето място на същото състезание. Каролина е от 12 б клас, паралелка „Информатика, математика и английски език“ с преподавател инж.Надя Добрева.

На националната олимпиада по Английски език, която се е състояла на 11 април в Благоевград разградската гимназия била представена от ученичката от Алиша Горельова от 10 в клас, паралелка „Биология, химия и английски език“ с преподавател Анета Инова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама