„Капанска китка” отново събира в Разград клубове от страната, изучаващи български народни хора

07:00, 20 апр 17 25 519 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Приключва подаването на заявки за участие в Осмото издание на националния фолклорен фестивал "Капанска китка". Срокът е до 22 април, а самият конкурс ще се състои на 20 май, съобщи председателят на Танцов клуб „Абритус” в Разград Кънчо Върбанов. Организатори на танцовата надпревара са Община Разград,  НЧ "Бузлуджа 2010" и Танцов клуб "Абритус" ​.

Право на участие имат всички любителски клубове от страната, изучаващи български народни хора. Според регламента, всеки клуб представя по свой избор в два тура по две хора.

Комисия от хореографи и фолклористи ще оценява представянето на клубовете по автентичност и оригиналност на фолклорните хора;стилно изпълнение на хората характерно за съответната етнографска област; емоционален заряд и артистичност на изпълнителите.

Най-високата награда на фестивала е наградата на кмета на Община Разград за цялостно представяне на клуба. Специални плакети и парични награди за цялостно представяне получават класираните на първо, второ и трето място клубове.

Специална награда връчва и "Еврогрейд" ООД - преференциално участие в Седмицата на хорото в Приморско през месец август.

Ще бъдат раздадени и много допълнителни награди за участващите клубове, осигурени от спонсорите на фестивала.

Грамоти и подаръци ще получат всички клубове и всеки от участващите в тях изпълнители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама