Двама братя от Исперих са задържани за разпространение на наркотици

11:19, 20 апр 17 25 770 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжната прокуратура в Разград образува досъдебно производство срещу двама братя за държане с цел разпространение на наркотици, съобщават от пресцентровете на Апелативната прокуратура във Варна и Областната дирекция на МВР в Разград.

Около 8.00 часа на 19 април, при извършване на процесуално-следствени действия в хода на образувано досъдебно производство, в село Голяма вода от служители на РУ-Исперих е подаден сигнал със стоп-палка за спиране на лек автомобил „Ауди А4“, в който пътували братята. 26-годишният водач В.С. не спира на указаното място и продължава движението си. При опит да бъде спрян, шофьорът се блъснал в полицейския автомобил и създал реална опасност за живота на служителя. След това колата се ударила в пейка край пътя и с висока скорост продължила напред.

По-късно автомобилът е намерен изоставен в гориста местност на около 2 км от селото. Последвали претърсвания в жилища, обитавани от В.С. и 29-годишният С.С. в Исперих и село Кара Михал, както и в лек автомобил „Рено Клио“ с английска регистрация, са намерени и иззети 23 грама канабис и 1,5 грама амфетамин. 

Няколко часа след това В.С. се предал в полицията. При обиск у него са открити още наркотици. Брат му С.С., се предал по-късно. И двамата за задържани за 24 часа по Закона за МВР. Осъждани са многократно.

Процесуално-следствените действия по доказване на престъпната дейност на двамата братя продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама