Божидара от Разград е класирана за участие в международен космически лагер

14:33, 20 апр 17 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Осмокласничка от Гимназията с преподаване на чужди езици "Екзарх Йосиф" в Разград е избрана за участие в Международен летен космически лагер в САЩ, съобщиха от учебното заведение.
Божидара Светославова Цонева от VIII "а" клас е спечелила конкурса, организиран от посолството на САЩ в България, и ще представя България в космическия лагер в Хънствил, Алабама.
В началото на март Люис Колинс - учител по английски език от САЩ, е запознал учениците с поканата за кандидатстване за Международен космически лагер. Божидара решила да участва, като в мотивационно писмо изразила интересите си към някои от дяловете на науката, споделила участията си в извънкласни дейности по астрономия и роботика, бъдещите си стремежи и как това ще помогне на нейното развитие и на училището.

След това била поканена на интервю, в което разказала по какъв начин е свързана с науката; как ще опише България, ако бъде избрана да участва в Space Camp, как ще използва наученото там, когато се върне в България. Три дни по-късно получила имейл с поздравления, че е избрана да бъда един от двамата ученици, представящи България в Международния космически лагер.
„ Там ще сме събрани връстници от цял свят, за да станем приятели и да тестваме способностите и знанията си по точните науки. Това за мен е чест и голяма отговорност.“, споделя ученичката от Разград. От ръководството на учебното заведение поздравяват Божидара и заявяват, че се гордеят с такива ученици.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама