Ученици от разградски училища се включват в програмата "Наградата на херцога на Единбург"

15:00, 20 апр 17 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Наградата на Херцога на Единбург е водеща международна програма за младежки постижения. Тя е доброволна и достъпна за всички - участниците предизвикват сами себе си, като разширяват своите мироглед и знания. Има три етапа за участие – на ниво Бронз, Сребро и Злато. 

Международната програма за личностно развитие на младежи бе представена днес на кръгла маса пред ученици от разградски училища. Домакин на срещата бе основно училище "И.С.Тургенев", което е лицензиран оператор по програмата. Участие в събитието взеха изпълнителният директор на Фондацията "Наградата на херцога на Единбург" за България Любомира Велчева, обучените неотдавна лидери по програмата, и ученици от ОУ "Тургенев", ПГХТБТ и други учебни заведения.

 

Младежите проявиха изключителен интерес към презентацията на програмата, според която те могат да приемат предизвикателства в четири направления – физическа активност, умения, доброволчество и приключенско пътуване, за да получат бронзов, сребърен или златен медал. Единственото условие е младежите да са на възраст от 14 до 24 години и да искат да се развиват съобразно своите интереси по техен избор. Включването в тази програма на три нива им дава преимущество при кандидатстването в западните университети.

Директорът на ОУ ”И.С.Тургенев” Милена Орешкова изтъкна пред тийнейджърите, че училището е сертифицирано с идеята да могат учениците да се развиват самостоятелно, да придобият качествата на лидери, личностни умения и компетенции, без които много трудно ще се реализират в бъдеще. Тя заяви също, че този подход на работа ще бъде въведен като начин на работа и в училището.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама