Ден на отворените врати организира Окръжният съд в Разград

16:04, 20 апр 17 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжният съд в Разград днес бе отворен за посещение на граждани и на ученици от учебните заведения в града. Всички желаещи имаха възможност да се запознаят отблизо с работата на съда, деловодната програма и програмата за случайно разпределение на делата. Целта на информационната кампания бе да се популяризира дейността на съда и да се повиши информираността на гражданите за работата и функциите на съда.

Сред гостите на магистратите бяха ученици от осми клас на ОУ „Н.Й.Вапцаров” и десетокласници от ОУ ”Хр.Ботев”. Възпитаниците на двете учебни заведения научиха лично от председателя на Окръжния съд Лазар Мичев как се става съдия и какви качества трябва да притежава човекът с тогата. Децата се запознаха с текста на клетвата на съдиите, видяха клетвен лист и съдийска тога. Учениците не скриха вълнението си от срещата, задаваха много въпроси на които получиха изчерпателни отговори от председателя на съдебната институция. По-малките се снимаха със съдийски тоги и си направиха снимки.

Програмата на информационната кампания продължи със срещи на учениците със служители на съдебната охрана. На децата бяха показани въоръжение и помощни средства, облекло, клетка за задържане на подсъдими и автомобил за довеждане на подсъдим в съда.

Снимка:Topnovini.bg

Срещите с учениците са част от образователната програма „Отворени съдилища и прокуратури“ от проект на Висшия съдебен съвет „Ден на отворенитеи врати”. Целта на проекта е да спомогне за повишаване на правната култура на младите хора, за постигане на по-добри информираност и доверие в работата на съдебната система.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама