Гимназистите ще залесяват в местността „Пчелина” край Разград

09:40, 21 апр 17 25 472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Учениците от Професионална гимназия „Мария Кюри”, съвместно с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Разград,  ще участват в озеленяване на Пчелина. В Деня на Земята те ще засадят 45 туи, съобщиха от училищния превантивен клуб.  Инициативата е свързана с проект „Заедно за зелено Лудогорие”  на ПГХТБТ „Мария Кюри” и МКБППМН, подкрепен и от Ротари клуб -Разград.

Дръвчета са закупени със средства на проекта и ще бъдат засадени на 22 април около хижа „Пчелина”. В залесяването ще се включат освен ученици от Гимназията по химия, и представители на училищни превантивни клубове от други училища, МКБППМН и Ротари клуб – Разград. Целта на инициативата е да се покаже, че всеки ученик е убеден, че трябва да бъде не само грамотен, но и екологично грамотен гражданин, с достатъчно знания по въпросите на околната среда и климата, готов да предприеме действия и да дава своя принос и подкрепа за положителна промяна в природата около нас. Според участниците в проекта залесяването е една от важните и изключително навременна стъпка напред към смекчаване на последиците от изменението на климата и последиците от човешката намеса в природното равновесие на планетата ни.

На хижа „Пчелина” ще бъде запален и лагерен огън, около който  ще има много веселие, спортни игри с награди,  лакомства и изненади. Награда ще бъде връчена и на Стоян Стоянов от 11 Б клас, който спечели предварително обявения конкурс за лого на инициативата. Измежду десет проекта неговата рисунка бе избрана за лого на инициативата и ще бъде поставена на рекламните флаери, изготвени за Деня на Земята и на фланелките на всички участници в проекта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама