С екоакция отбелязаха Деня на Земята учениците от ПГХТБТ „Мария Кюри” в Разград

20:46, 22 апр 17 25 682 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В местността Пчелина днес ученици от Разград засадиха 45 туи. Инициативата бе свързана с проект „Заедно за зелено Лудогорие” на ПГХТБТ „Мария Кюри”, съобщиха от учебното заведение. Проектът е финансиран от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ и  подкрепен  от Ротари клуб - Разград и училищни превантивни клубове от други училища.

В екоакцията се включиха председателят на Общинския съвет Надежда Радославова, зам.кметът Ердинч Хасан, председателят на МКБППМН Диана Господинова, ротарианци и младежи, с които местната комисия работи.

Ентусиазираните младежи бяха подготвили терена за залесяване още предния ден и затова имаха достатъчно време да си запалят лагерен огън и да се позабавляват с интересни спортни игри, състезания и разходки сред природата.

 

Слово за Деня на Земята, забавна викторина и любопитни факти от екологията бяха подготвили организаторите. На специална церемония Стойчо Стоев - директор на гимназията награди единадесетокласника Стоян Стоянов, който спечели конкурса за лого на инициативата. Награди и грамоти имаше и за останалите участници в конкурса. Всички получиха фланелки с логото на проекта „Заедно за зелено Лудогорие” и почерпка от организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама