Музика, песни и танци на шестнадесетото издание на фолклорния фестивал „Божурите“

07:00, 24 апр 17 25 550 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За шестнадесети път се проведе фолклорния фестивал „Божурите“, съобщиха от общинската администрация в Кубрат. Поради лошото време той не можа да се проведе в традиционната природно-защитена местност „Мющерека“ край село Беловец, а в големия салон на читалището в Кубрат. Това не попречи на многобройната публика да се наслади на изпълненията на близо 350-те самодейци от 13-те читалища в общината. 

Снимка: Обшина Кубрат

Сред официалните гости бяха народните представители Ахмед Ахмедов,  д-р Хасан Адемов и Ихсан Халил, областния председател на ДПС в Разград Севгин Шукри, председатели на общински съвети в областта, цялото ръководство на община Кубрат, кметове на градове и села, общински съветници и други. 

Фестивалът бе открит с кратко приветствено слово съм всички участници от кмета на община Кубрат Алкин Неби. Концертната програма започна с изпълнения на състави и индивидуални изпълнители на домакините от читалището в Кубрат. След това се заредиха изпълнения на певци, танцьори и музиканти от самодейните колективи към читалищата в общината. Художествените ръководители на съставите получиха грамоти за участие от директора на Дирекция „Просвета, култура и техническо обслужване“ към община Кубрат Стефан Калинов.

Снимка: Обшина Кубрат

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама