С карнавал на добрите приказни герои днес стартира седмицата на доброто в училището в с. Киченица

18:26, 24 апр 17 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Училищният превантивен клуб в разградското село Киченица разработи и организира пет дни с различни интересни занимания. Чрез тях ще се подпомогне изграждането на взаимоотношения на разбирателство, уважение и приятелство сред децата, и мотивация за добри дела  и толерантност, съобщиха от общинския пресцентър.

 

Седмицата на доброто, под наслов „Доброто е в нас” бе открита с колоритен карнавал на любимите приказни и филмови герои. Децата се превъплатиха в Червената шапчица, Шехерезада, Алиса, Пепеляшка, Котаракът в чизми, Зоро, Тримата мускетари и много други. В диалог с публиката се подчертаваха положителните качества на всеки представен персонаж. Всички участници се запознаха с известни мисли и сентенции за доброто, танцуваха и се веселиха. За старанието си при подготовката и участието в карнавала класовете получиха награди.

В следващите дни предстоят конкурс за рисунка „Моят най-добър приятел”, турнир по тенис на маса „Приятелство и спортсменство”, „Песни за доброто” - караоке концерт и  конкурс „Стихове, приказки и притчи за доброто”.

 

Училищната инициатива има превантивен характер и се провежда с идейната и финансова подкрепа на местната комисия за БППМН при община Разград, допълват от общинската администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама