Започна пролетното почистване в община Разград

07:00, 25 апр 17 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ежегодно след края на зимния период община Разград организира и провежда традиционна кампания за пролетно хигиенизиране на населените места, съобщиха от общинската администрация. Кампанията включва организирани дни за почистване и хигиенизиране на териториите за обществено ползване в населените места с участието на граждани, фирми и обществени организации. Активно включилите се участници в кампанията се стимулират от общинската администрация с връчване на материални награди.

Тазгодишната кампания за пролетно почистване на Разград и населените места ще се проведе в периода от 24 до 30 април. Кметовете на кметства и кметските наместници на населени места са създали необходимата организация за почистване на обществените територии и нерегламентираните замърсявания в населените места. Всички събрани отпадъци трябва да се извозят до регламентираните места за събиране на отпадъци. Заявки за транспортиране на събрани отпадъци от териториите за обществено ползване в населените места могат да се подават в община Разград на тел. 084618186 и „F.С.C България” ЕООД тел.084 660580.

Традиционно най-добре представилите се и с най-голям принос в хигиенизирането населени места, училища, детски градини и фирми ще бъдат стимулирани с награди от общинската администрация. Класиралите се на първо място ще получат предметна награда на стойност до 300 лв., на второ място – предметна награда на стойност до 200 лв. и на трето – предметна награда на стойност до 100 лв.

Комисия, назначена със заповед на кмета д-р Валентин Василен ще извърши класиране на участниците в хигиенизирането по следните критерии: за населените места - състояние на обществените озеленени площи; състояние на паркови, градински и детски съоръжения; чистота на уличните платна и прилежащите им площи; постоянно или временно завзети части от общинска земя, тротоари или зелени площи; състояние на обществените и общинските сгради и имоти. За училища и детски градини - състояние на вътрешните дворове и съоръженията в тях; чистота на прилежащите им улични платна и площи. За Гражданско участие, организации и фирми - принос в облагородяването на териториите за обществено ползване, в това число изграждане на нови или възстановяване на съществуващи паркови и градински съоръжения с траен ефект.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама