Участие в Десетия национален конкурс за хумор и сатира в Кубрат са заявили 155 автори

10:26, 25 апр 17 / Култура 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двойно повече спрямо миналогодишното издание са участниците в Десетия национален конкурс за хумор и сатира в Кубрат, съобщиха от общинската администрация. Проявата се провежда под мотото "Вместо да умрем от глад, нека да умрем от смях!". Негови организатори са община Кубрат, програма "Христо Ботев" на БНР, НЧ "Св.Св.Кирил и Методий - 1891" и клубът на хумориста "Жарава". Участие в тазгодишното юбилейно издание на конкурса са заявили 155 автори. Сред тях са и трима души от Турция - традиционният участник и бивш жител на Кубрат Кяшиф Юмер от Истанбул, Мехмет Кахраман и Халит Айтослу от Бурса. От участниците 97 са литературни творци, 46 са карикатуристи, а 12 автори са изпратили и свои книги. Най-много са творците от София, Варна и Русе. От Разградска област участниците са 12 -  шест от Кубрат - 6 и по трима от Разград и Исперих. 

Обявяването на резултатите и награждаването на победителите ще стане на специално тържество на 12 май от 17.00 ч., в ритуалната зала на читалище "Св.Св. Кирил и Методий" в Кубрат. Същия ден ще бъдат открити и четири изложби - обща от карикатури на участници в конкурса, ретроспективна на членове на кубратския клуб за хумор и сатира „Жарава“, на изографисани бутилки от художничка от Враца и на сувенири, награди и материали на членове на клуб „Жарава“. Ще бъде издаден и специален вестник с наградените творби и автори и с произведения на местни и други творци.

Началото на Националния конкурс за хумор и сатира в Кубрат е поставено през 2007 година по идея на местния хумористичен клуб "Жарава". В него досега са участвали над 1200 творци от цялата страна с хиляди материали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама