Ученик от Разград ще участва в Международна младежка среща във Варшава

12:58, 25 апр 17 25 593 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Илиан Коджахристов, ученик в ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф“ в Разград е спечелил награда от конкурса за есе на тела „Европа за мен“, обявен от Националното сдружение на българските Европейски клубове. Тя му дава правото за участие в Международната младежка среща по повод  отбелязването на Деня на Европа, съобщават от разградкото учебно заведение.

Събитието под мотото „Младежи, образование, демокрация“ се организира от фондация "Роберт Шуман" и ще се проведе в периода от 4 до 7 май в столицата на Полша - Варшава. В младежката среща ще участват ученици и учители от България, Германия, Дания, Италия, Латвия, Литва, Португалия, Румъния и Франция.
В програмата на срещата са включени дебати и интерактивни занимания за дискутиране на европейските ценности, сегашната ситуация в Европа, образователните аспекти и специфичните проблеми на преподаването за активно гражданство, демократични и граждански ценности. На 6 май младежите ще участват и в Европейската среща и парад Шуман, съвместно с местната общност на Варшава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама