Ръководството на Община Разград се срещна с представители на Фондация „Америка за България“

18:48, 25 апр 17 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът д-р Валентин Василев и екипа на общинското ръководство се срещнаха днес с членове на Борда на директорите на Фондация „Америка за България“. На срещата градоначалникът беше със зам.-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов, председателя на Общински съвет-Разград Надежда Радославова и секретаря на общината Нели Добрева, съобщиха от общината.

Фондация „Америка за България“ бе представена от Президента на Фондацията Нанси Шели, която бе с няколко от членовете на Борда на директорите. Гостите направиха кратко представяне на целта на срещата – желанието им да осъществят до 2019 година в три български града нови инициативи, като почерпят опит от досегашната си работа в страната, която е извършвана в продължение на 8 години. Основните направления, в които Фондацията оказва подкрепа са образованието, гражданското общество, частния сектор и земеделието, културното наследство и култура и изкуство.

 

„Искаме да споделим нашия опит с Вас и да опитаме да подобрим начина на живот в Разград, като дадем възможност на младите хора да остават да живеят тук“, каза Нанси Шилър. Тя призова ръководството на Община Разград да набележи няколко основни направления или конкретни идеи, които са най-неотложни и по които може реално да се окаже подкрепа. Има проекти, които катализират по-големи процеси и подобряват значително живота в общностите, ние търсим идея за такъв проект, казаха колегите й от Фондацията.

Д-р Валентин Василев представи община Разград, като каза, че ръководството е отворено към разширяване на връзките и контактите с неправителствения сектор и при всяко добро предложение, което е полезно за общината, ще започне работа по него. Той посочи, че неотложна нужда има да се подпомогне откъм мениджмънт и реклама Археологическият резерват „Абритус“, който има даденостите, но не получава нужното внимание от потока туристи на територията на страната.

Председателят на Общинския съвет Надежда Радославова посочи, че би искала да се окаже подкрепа на читалищата в общината. Те не получават достатъчно финансиране, което да отговаря на нуждите им, каза тя.

Това бе първа познавателна среща на двете страни, които си обещаха да осъществят още срещи, в които да се обсъдят вече реалните предложения и конкретни действия по тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама