1031 нуждаещи се лица от област Разград ще получат хранителни пакети

07:00, 26 апр 17 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стартира раздаването на хранителните пакети от първия допълнителен транш по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане на анй-нуждаещите се лица - 2016 година. Това съобщи директорът на секретариата на Областния съвет на БЧК - Разград д-р Милена Кехайова.

В допълнителните списъци, предоставени на БЧК от дирекциите „Социално подпомагане“ за Разградска област са включени 1031 бенефициенти от две целеви групи. Това са хора с установени 90 на сто трайни увреждания и такива, получили месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане.
Хранителният пакет включва 10 вида хранителни продукти – брашно, ориз, спагети, картофено пюре, гювеч, конфитюр, компот, месни консерви, захар и вафли - на 49,800 кг.
От 2 май стартира раздаването на пакетите в общините Разград и Цар Калоян, а от  трети май – в Исперих и Завет. Раздаването в Лозница и Кубрат започва на 4 май, а на пети май - в община Самуил.

Крайният срок за получаването на индивидуалните пакети е 19 май. Временният пункт на БЧК в Разград се намира в на ул.”Кракра”№14, сградата на ОС на БЧК. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама