Младежи от Разградско представят посланията си срещу наркотиците в конкурса "Живот без дрога"

10:44, 26 апр 17 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За 18-та поредна година в Разград ще се проведе конкурсът "Живот без дрога". Инициатор на надпреварата сред тийнейджърите е Областната дирекция на МВР. 

Целта на инициативата е осъществяване на превенция на разпространението и употребата на наркотични вещества сред подрастващите и насочване на младите хора към осмисляне на свободното им време чрез поощряване на творческите и спортните им изяви като алтернатива на рисковото поведение.
Проявата отново ще бъде в два модула - конкурс за най-оригинално послание с песен и спортен многобой.

Областният конкурс за най-оригинално послание "Живот без дрога" ще се състои тази вечер от 18.00 часа в залата на Общинския културен център. Ощо 63 младежи от общините Разград, Исперих и Кубрат ще представят своите послания чрез музика срещу употребата на наркотици, съобщиха от Центъра за работа с деца, които са сред партньорите в реализирането на проявата. 

Над 20 са музикалните изпълнения, с които ще се представят участниците в конкурса. Най-много са в категорията "индивидуални изпълнители и дуети" - 15, вокалните групи са четири, а вокално-инструменталните - три. Освен в трите раздела призове ще бъдат връчени и за най-добър текст и най-добра музика. Награди ще има и от институциите, ангажирани с организацията на конкурса за песен-послание срещу наркотиците.

Шестото издание на спортния многобой "Живот без дрога" ще се проведе на 28 април в спортна зала "Лудогорец". Жури ще определи най-добре представителите се отбори и ще връчи награди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама