На семинар в Разград обсъждат превенцията на употребата на наркотици в училищата

16:56, 26 апр 17 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разград е домакин на семинар „Механизми и добри практики за развитие и реализиране на местни политики и дейности в областта на превенцията. Училищни превантивни клубове.“. Двудневният форум е организиран от общинската администрация, Общинския съвет по наркотични вещества и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/, съобщиха от общината.

Събитието беше открито от зам.-кмета на Ердинч Хасанов. Той изтъкна, че форумът обхваща важни теми от живота и борбата с проблемите. Хасанов посочи, че сред основните задачи, които община Разград, Общинския съвет по наркотични вещества и МКБППМН е превантивната работа с младите хора, информирането им за рисковете, които могат да доведат при употреба на забранени вещества и извършване на противоправни и агресивни прояви, последствията и негативите на тези пороци – бич на 21 век.

„Всички ние като родители осъзнаваме, че нашата работа с децата ни, ползотворните разговори с тях и добри съвети, са в основата на недопускане на проблемите. Тъй като този въпрос е от изключителна важност и касае и обществото като цяло, тук идва и ролята на адекватната работа, правилно структуриране на местните политики и активните действия с децата”, каза още зам.-кметът. Той допълни, че този факт кара ангажираните институции да бъдат изключително внимателни, концентрирани и безкомпромисни в развиване на темата, и да търсят обмен на добри практики, които ще доведат до по-добри резултати.

Снимки: Община Разград

По време на двудневното събитие ще бъдат обсъдени теми, свързани с употребата на наркотици сред младите хора, ролята на училището и семейството в превенция на употребата на наркотици, механизмите и добрите практики за развитие и реализиране на местни политики и дейности в областта на превенцията на наркоманите, форуми и методи на превантивната работа, превантивни програми в областта на превенция сред деца и младежи, програма за индикативна превенция на употребата на наркотични вещества сред деца в риск.

Лектори на форума са представители от Община Варна – Светла Коева - директор на дирекция „Превенции“, Добромир Досев – секретар на общински съвет по наркотични вещества, д-р Борислав Станчев – ръководител на Програма за индикативна превенция на употребата на наркотични вещества, Бисерка Алексиева – координатор на Програма за превенция на употребата на наркотични вещества и представители от Община Разград – Любомир Георгиев – административен ръководител на районна прокуратура, Живка Димитрова – началник отдел в РУ на Образованието, Емилия Петрова – РЗИ, д-р Диана Киселова- лекар, Мирослав Тодоров – РУ „Полиция“ и Даринка Димитрова – отдел „Образование“ от Община Разград. В срещата участват директори на учебни заведения, председатели на превантивни клубове, представители на различни институции и родители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама