Осем екологични проекта от Разградско ще получат финансиране от ПУДООС

07:00, 27 апр 17 25 623 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда  към екоминистерството  одобри осем проекта от област Разград в тазгодишната кампанията „За чиста околна среда“. Финансовата помощ от конкурса на тема  „Обичам природата и аз участвам“ е безвъзмездна. Инициативата е насочена към общини, кметства, училища и детски градини.

Средства в размер до 10 000 лева ще получат кметствата в кубратското село Савин и в исперихското село Къпиновци. Проектът на Савин предвижда почистване, озеленяване и създаване на кът за игра и отдих в градинката на селото, а на Къпиновци е с наименование „Обичам природата и аз участвам”.

С одобрени проекти от кампанията "За чиста околна среда" са и ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф”, ПГО „Станка Николица Спасо-Еленина”, ПГХТБ „Мария Кюри” в Разград, както и ОУ „Христо Ботев” в исперихското село Лудогорци. Всяко едно от учебните заведения ще бъде финансирано с до 5 000 лева.

До 5 000 лева финансиране ще получат и детските градини „Детелина” в исперихското село Делчево и „Щастливо детство” в кубратското село Божурово.

Целта на дейностите по проектите е повишаване на екологичната култура, опазване на околната среда, повишаване на екологичното самосъзнание и формиране на позитивна нагласа към природата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама