Група "New generation" грабна специалната награда в 18-тото поред издание на областния конкурс "Живот без дрога"

11:43, 27 апр 17 25 450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За 18-та поредна година Областната дирекция на МВР в Разград организира единствения по рода си в страната конкурс за най-оригинално авторско послание срещу наркотиците «Живот без дрога». 22 изпълнения на млади таланти от Лудогорието се състезаваха в тазгодишното издание, съобщиха от ОД на МВР. Две от тях бяха на вокално-инструментални групи, три вокални групи и 15 индивидуални изпълнители и дуети.

Осемчленно бе журито, което оценява изпълненията. В състава му освен комисар Мирослав Маринов, заместник директор на ОДМВР-Разград, Атанас Дончев - началник на Регионалния управление по образование, Даринка Димитрова от отдел “Образование” в община Разград, Даниела Куртева- директор на Центъра за работа с деца и добре познатите Йовчо Колев и Илко Костов, влизат още двама професионални музиканти – Диян Максимов, китарист на група «Old guns” и Деян Денчев, директор на Музикална школа „Илия Бърнев”. Последните трима изненадаха публиката като откриха конкурса със своя версия на известно парче.

Специалната награда на Директора на ОД на МВР – Разград /акустична китара Fender, стойки за бас, електрическа и акустична китара, кожа за барабани и палки/ грабнаха групарите от  “ New generation ” с авторското си парче “Ти не си”.

Наградите за най-добро изпълнение получиха :

- в категория “Индивидуални изпълнители и дуети” – Борислава Цекова от Исперих за авторската си песен “Сърце до сърце”

- в категория “Вокални групи” – група “Outtacontrol” от град Исперих с авторското си парче “Вдъхновение”

- в категория “Вокално-инструментални групи” – група “ Salvation ” с песента “Докога”

Наградата за най-добър текст грабна Станислав Михайлов от Гимназия «Васил Левски» – Исперих за текста на песента “Вдъхновение”, а за най-добра музика призът отиде при вокална група „Little angels“ от град Кубрат.

Наградата за най-добро изпълнение на кавър спечели Крисия Тодорова.

Част от институциите – партньори на ОДМВР в конкурса, също връчиха награди. Призът на Центъра за работа с деца отиде при двама индивидуални изпълнители – Катерина Йорданова от Разград и Дейвид Георгиев от Исперих. Наградата на отдел “Образование” към община Разград бе дадена на Даяна Гиргинова. Регионалният инспекторат по образование отличи Александра Златева и Кадир Скендер за тяхното изпълнение в конкурсната програма.

Призът на Музикална школа «Илия Бърнев» бе присъден на Борислава Цекова, а наградата на библиотека «Проф. Боян Пенев» отиде при Пламена Петрова.

Основни спонсори на инициативата “Живот без дрога” и тази година бяха “Амилум България” и “Балканфарма Разград” АД.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама