Започна първият фестивал „Театър в движение“

21:04, 27 апр 17 / Култура 25 535 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на община Разград д-р Валентин Василев откри тази вечер първия в страната Фестивал на танцовия театър „Театър в движение“. Форумът бе открит с празничен юбилеен концерт на Театрално-танцова формация „Пулс“ – партньори на общината в културния проект, съобщиха от общинската администрация. Кметът връчи поздравителен адрес на ръководителя на ТТФ „Пулс“ Катя Лапатова. В групата участват 25 танцьори от 8-18 години, но съставът е отворен за по-млади участници, както и за техните родители.

С първото издание на Фестивала на танцовия театър се поставя началото на събитие с потенциал за устойчивост. Целта е да се предизвика интересът на публиката и да се мотивират повече млади хора да се занимават с това изкуство.

Двудневната фестивална програма ще провокира интереса на младите хора към най – новите тенденции в съвременното танцово изкуство.  

Десет театрални и танцови групи от Разград, София, Благоевград, Шумен, Русе и Дупница са заявили участието си в различните уъркшопи и семинари, както и във фестивалната програма. Те ще участват с изпълнения на сцената на ОКЦ с модерни танци, контемпоръри, клоунада, пантомима, хип-хоп, брейк, огнено шоу и други видове танци. Водещи специалисти и утвърдени артисти в областта на танцовия театърще наблюдават техните изпълнения и ще ги консултират, и ще им оказват експертна помощ, за да подобрят работата им.

Фестивалът ще приключи с дискусия „Нови тенденции в съвременната хореография и музика в театъра“ - с водещи проф. д.изк. Анелия Янева и Петър Радевски – композитор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама