Община Разград осигурява транспорт за хората с увреждания, които ще гласуват за кмет на Гецово

07:00, 29 апр 17 25 527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във връзка с произвеждането на частични избори за кмет на кметство Гецово, насрочени за 30 април, в община Разград е създадена организация за транспортиране в деня на изборите на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването им. То ще се извършва с адаптиран автомобил, оборудван с инвалидна количка, съобщават от общинската администрация. Нуждаещите се могат да подават заявки до 30 април от 9 до 12 часа и от 13 до 17 часа на телефони 084 618 218 и 084 618 146. От избирателите с увреждания се изисква да посочат адреса, от който да бъдат взети, номера на секцията, в която ще гласуват и дали се придвижват с помощни средства.

От общинската администрация уточняват, че сградите, в които са обособени изборните помещения, се намират на партерен етаж, което не налага обособяване на секция за гласуване на избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването им.

Не се налага да се обособяват места за паркиране на автомобили, обслужващи избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването, тъй като пред изборните помещения има достатъчно място за паркиране, допълват от общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама