Бонбони за смет раздаваха на малчугани днес в Разград

11:58, 29 апр 17 25 941 Шрифт:
Автор:

 Близо 200 деца се включиха днес в традиционната акция на община Разград "Бонбони за смет". Тя е част от кампанията за пролетното почистване на града и населените места в общината и е насочена към младите жители на града. Инициативата бе в три обекта в града - ж.к. "Орел", квартал "Абритус" и градината пред хотел "Централ", където имаше изградени пунктове за предаване на сметта. 

 

Служители от общината предоставяха на всяко дете, пожелало да участва, празна найлонова торбичка. След направена оборка в междублоковите пространства, по подобие на познатата народна приказка „Сливи за смет” събраните чували с отпадъци малчуганите разменяха за пакетчета с различни лакомства. В почистването наравно с малчуганите участваха и по-големи каки и батковци, както и родители.

 

 В рамките на акцията бяха раздадени 600 торбички със сладки, обясниха служители от общината. Те отбелязаха, че идеята на проявата е да се създаде добра традиция в почистването и поддържането на чистотата в родния град. Самите деца разказаха, че след като сами почистват местата, където играят с още повече старание ще пазят, за да няма боклуци около тях. Те апелираха също връстниците им и гражданите да не замърсяват природата, а да се грижат за нея.

 

Кампанията за пролетно почистване на града и населените места в община Разград тази година се провежда в периода от 24 до 30 април. Тя включва организирани дни за почистване и хигиенизиране на териториите за обществено ползване в населените места с участието на граждани, фирми и обществени организации. Активно включилите се участници в кампанията традиционно ще бъдат стимулирани от общинската администрация с връчване на материални награди.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама