Започват Майските празници в Кубрат

07:00, 01 май 17 25 547 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жителите и гостите на Кубрат ще имат възможността да станат свидетели и участници в редица културни и спортни мероприятия през целия месец май, съобщиха от общината.

На 6-ти май кубратчани ще честват Деня на храбростта и ще поднесат венци пред паметника на загиналите във войните. На площада пред общината за малки и големи ще има музика и гергьовска люлка. На 6 -ти май конни състезания ще бележат началото на празничните прояви и в село Севар. Там ще се проведе също обичаят „Хъдреллез“. На 11 май ще бъде отбелязан празникът на православния храм и на НЧ "Св. св. Кирил и Методий - 1891" в града. Със среща-дискусия ще бъде честван Денят на библиотечните работници.

Една от водещите прояви ще бъде на 12 май. Тогава ще се проведе X юбилеен национален конкурс за хумор и сатира в Кубрат. От 18 до 29 май ще се проведе традиционният панаир. На 20 май ще се състои вторият ретро-парад, организиран от авто-мото ретро клуб "Хан Кубрат". Същия ден ще има и празничен концерт на читалищни състави и изпълнители. 
   На 24 май кубратчани ще отбележат два празника - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост и Деня на град Кубрат. А селищния си празник ще отбележат селата Звънарци и Медовене. На 30 май ще бъде чествана 126-та годишнина на НЧ "Св. св. Кирил и Методий - 1891" в Кубрат. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама