Областният управител на Разград се срещна със секретаря на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район

15:59, 22 май 17 25 742 Шрифт:
Автор:

Разград ще е домакин на заседание на Регионалния съвет за развитие (РСР) на Северен централен район (СЦР) през юни. Това стана ясно по време на работна среща днес между Областния управител на Разград и председател на РСР на СЦР Гюнай Хюсмен и секретаря на Регионалния съвет Юзлям Камберова, съобщиха от областната администрация.

На срещата бяха обсъдени темите, които се предвижда да бъдат включени в дневния ред на планираното за 20 юни заседание в Разград на РСР на СЦР и на Координационния комитет към него. Сред темите за обсъждане е доклад от представител на Министерството на труда и социалната политика за представяне на спецификите на провежданата демографска политика в Република България, както и актуална информация за напредъка по изпълнението на операциите по Оперативните програми, съфинансирани от фондовете на Европейския съюз на територията на Северен централен район.

На работната среща днес бяха дискутирани и текущи въпроси, свързани с функционирането на Регионалния съвет като орган за провеждане на държавната политика за регионално развитие в Северен централен район.

РСР на СЦР включва областните управители на областите от Северен централен район – Разград, Русе, Велико Търново, Габрово и Силистра, кметове на общини, представители на министерства, работодателски организации, синдикати и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама