Започват абитуриентските балове в област Разград

07:00, 23 май 17 25 2196 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-предпочитаната за балове дата в Разградско тази година е 23 май. Днес ще празнуват дванайсетокласниците от пет учебни заведения в Разград и една гимназия в Исперих, съобщиха от Регионалното управление на образованието.

Завършващите ПГИ „Робер Шуман“ ще се веселят в ресторант „Папараци“, абитуриентите от ПГССХВТ „Ангел Кънчев“ ще вдигат наздравици в ресторант „Капитан Блъд“, а възпитаниците на ПГО „Станка Николица Спасо-Еленина“, ПГТС „Христо Смирненски“ и Спортното училище ще празнуват в ресторант „Лес“. Учениците от Професионалната гимназия „Васил Левски“ в Исперих ще отбележат завършването си в ресторант „Ален мак“, като от 26 до 28 май те ще бъдат в курорта „Слънчев бряг”. В същия курортен комплекс от 23 до 26 май ще бъдат и гимназистите от ПГ по ВМЗ „Александър Стамболийски“ в Лозница.

В Деня на българската просвета и култура и славянската писменост - 24 май, ще празнуват зрелостниците от ПТГ „Шандор Петьофи“. Те са избрали да отбележат завършването си в ресторант „Синьото око“. В същия ден в ресторант „Трамонто” ще бъде балът на абитуриентите от ПГ по СС „Хан Аспарух“ в Исперих, като учениците от исперихската гимназия от 29 май до 1 юни ще продължат празничните си тържества в Слънчев бряг. Зрелостниците от ПГ по земеделие „Кл. А. Тимирязев“ в Завет са избрали по-далечна дестинация и ще отбележат завършването си от 24 до 30 май в турския курорт Кушадасъ. Същия ден е и балът на абитуриентите от СУ „Христо Ботев“ в Кубрат, те ще празнуват в ресторант „Колибите“.

На 25 май е абитуриентският бал на възпитаниците на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ в Разград. Абитуриентите от елитната гимназия първо ще се съберат в двора на училището и след официалното изпращане ще се отправят към ресторант „Папараци“. В същия ден в ресторант „Рибарска среща“ ще празнуват зрелостниците от Професионалната гимназия в Кубрат, а в ресторант „Елит+“ - възпитаниците на СУ „Христо Ботев“ в Цар Калоян, които ще имат и втора бална вечер - от 26 до 28 май в курорта „Слънчев бряг”.

На 26 май е абитуриентският бал на завършващите ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград. По традиция те ще се съберат в двора на гимназията, като след това випускниците ще се придвижат пеша по булевард „България“ до ресторант „Синьото око“. В същия ден ще бъде балът на дванадесетокласниците от ПГХТБТ “Мария Кюри“ в Разград, които ще празнуват в ресторант „Папараци“. Абитуриентите от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Самуил ще отпразнуват завършването си в ресторант „Винарна“.

Последният абитуриентски бал от випуск 2017 г. е на учениците от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Завет, които са избрали най-далечната дестинация за бала. На 27 май те ще заминат за гръцкия остров Корфу, където ще останат до 2 юни.

Броят на зрелостниците в региона, които завършват средното си образование е близо 900, отбелязват от Регионалното управление на образованието в Разград.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама