Осем педагози от Разградско – носители на отличието „Неофит Рилски”

08:50, 23 май 17 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Осем учители и директори от Разградска област са удостоени тази година с почетното отличие „Неофит Рилски”. Трима от тях са одобрени по предложение на Регионалното управление на образованието, съобщи началникът на РУО Атанас Дончев. Отличените са Атанаска Стойчева – главен учител в СУ ”Хр.Ботев” в Разград, Севдалина Хинкова – ст. учител в НУ ”Васил Левски” в Лозница и Елена Славова – педагогически съветник в ПГИ ”Робер Шуман” в Разград.

 От Регионалния съвет на СБУ са номинирани Димитър Димитров – ст. учител по математика в ОУ” в.Левски” в Разград и Лидия Георгиева – Горчева – начален учител в същото училище. От регионалната структура на КТ ”Подкрепа” е предложен и удостоен с високото отличие Атанас Атанасов – учител по професионална подготовка в ПГ по транспорт и строителство „Хр.Смирненски” в Разград.

 От Съюза на работодателите са номинирани Стойчо Стоев – директор в ПГХТБТ „Мария Кюри” в Разград и Румяна Ненова – директор на Детска градина „Приказка” в Разград.

 Наградите на СБУ са били вече връчени в София, а останалите ще бъдат дадени на специално тържество, което ще бъде организирано от РУО след 24 май.   

Ежегодните награди „Неофит Рилски” се присъждат от Министерството на образованието и науката на изявени учители и директори за дългогодишната им цялостна професионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищно образование.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама