Разград ще отбележи тържествено Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

09:34, 23 май 17 / Култура 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Разград 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост ще бъде честван с богата програма, съобщиха от общината.

Празничните прояви ще започнат със среща на кмета на общината д-р Валентин Василев с дейци на образованието и културата, приключили достойно професионалната си кариера. Кафе-матинето е от 9 часа  в бистро „Зайо-Байо.

Час по-късно на площад "Възраждане" са ритуалът по издигане на националното знаме и поднасянето на венци и цветя пред паметника на учениците на Кирил и Методий.

На тържеството ще бъдат връчени наградите на името на Никола Икономов, "Отличник на випуска" и "Студент на годината" за 2017-а. Ще бъдат обявени и победителите от първото издание на младежкия литературен конкурс на името на проф. Боян Пенев.  

Своеобразен домакин на градското тържество са абитуриентите от ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф“.

След това започва празничното шествие, в което ще се включат ученици, студенти, дейци на образованието, науката и културата. То ще премине по главната улица и ще стигне до пл. "Момина чешма", където ще се състои концертът на младите разградски таланти от Музикална школа „Илия Бърнев“, Центъра за работа с деца, театрално-танцова формация „Пулс“.

От 12.00 часа в Художествената галерия е церемонията по връчване на годишните награди "Деец на културата", "Учител на годината" и „Директор на годината” за 2017-та.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама