Областният управител на Разград поздрави носителите на наградата „Неофит Рилски“

15:20, 23 май 17 25 745 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Представител на Областната администрация в Разград връчи част от наградите на новите носители на приза „Неофит Рилски“. Церемонията се състоя в Регионалното управление на образованието, съобщиха от областната администрация. Тази награда се присъжда за изключителни постижения в областта на образованието, припомни началникът на РУО Атанас Дончев. „Тя е признание към труда ви, но и задължава да не спирате темпа, с който работите“, обърна се той към носителите на наградата. Дончев, заедно с главния експерт в Областна администрация Диана Петрова връчи грамотите на присъстващите педагози. Покана за церемонията имаше Областният управител Гюнай Хюсмен, но поради други ангажименти не присъства лично, а изпрати представител.

 

Наградата „Неофит Рилски“ получиха Атанаска Стойчева – главен учител в СУ “Христо Ботев“-Разград, Севдалина Хинкова – начален учител в НУ “Васил Левски“ в Лозница“, Елена Славова – педагогически съветник в ПГИ “Робер Шуман“ – и тримата са номинирани от РУО-Разград; Атанас Коцев – старши учител професионална подготовка в ПГТС“Христо Смирненски“-Разград – номиниран от КП“Подкрепа“; Стойчо Стойчев – директор на ПГХТБТ “Мария Кюри“-Разград; Румяна Ненова – директор на ДГ “Приказка“ - Разград – двамата са номинирани от Съюза на работодателите в образованието. Номинираните от Синдиката на българските учители Димитър Димитров – старши учител по математика в ОУ “Васил Левски“ - Разград и началният учител в същото училище Лидия Горчева – вече получиха призовете си на церемония в София.

В навечерието на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – Областният управител Гюнай Хюсмен честити празника на всички, които милеят и работят за българската култура и просвета, като изпрати по електронна поща поздравителни адреси до над 60 училища в област Разград, също толкова детски градини, Филиала на Русенския университет “Ангел Кънчев“ и читалищата в региона. Във връзка с празника Хюсмен ще присъства на тържествена сесия на Общински съвет - Исперих днес, а утре ще е на общоградското тържество в Разград, допълват от областната администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама