Община Исперих отличи изявени дейци на образованието и културата

21:11, 23 май 17 25 567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост на Тържествената сесия на Общинския съвет в Исперих по случай 24 май, съобщиха от областната администрация.

Събитието се проведе тази вечер в залата на читалище „Съзнание“ в лудогорския град. На него с отличието „Почетен знак на град Исперих“ бяха удостоени 12 педагози и културни дейци за дългогодишния им принос в областта на образованието и културата. Това са: Цветанка Тодорова, Татяна Иванова, Петър Георгиев, Величка Димитрова, Румяна Неделчева, Наталия Каменарова, Виргиния Енчева, Севим Муса, Гюлтен Шукриева, Алиосман Дахилов, Ангел Николов и Йордан Иванов.

 

От името на министър-председателя Бойко Борисов Областният управител Гюнай Хюсмен поздрави носителите на почетното звание, общинските съветници и гостите на сесията. Увери ги, че правителството ще работи усилено за българската просвета и култура.

Тържествената сесия в Исперих завърши с концерт на любимата на много поколения българи поп певица Йорданка Христова.

 

„За пръв път провеждаме тържествена сесия в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, но смятаме да превърнем това събитие в традиция“ – обяви председателят на Общинския съвет Даниел Димитров. „Адмирирам подобно начинание, което се провежда в знак на уважение и почит към дейците на българската просвета и култура и създава празнично настроение за жителите на региона“ , каза Областният управител Гюнай Хюсмен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама